You are here

Pressmeddelande

Aktuella pressmeddelanden från Mynewsdesk

. Vill du publicera egna pressmeddelanden på Aktuellt.nu kontakta oss för mer information.

 • Ny design av topplista!
  Vi jobbar ständigt för att utveckla och förbättra oss, ett steg i vårat arbete den nya designen av våran topplista!
 • Geologiklubben i Helsingborg skapar folkbildning
  Geologiklubben i Helsingborg vill sprida kunskap om deras verksamhet och även få fler medlemmar. Det föll sig därför naturlig att inleda ett samarbete med ett studieförbund. Valet blev Medborgarskolan där de kan erbjuda föreläsningar, kurser och andra aktiviteter som sprider kunskap.
 • DAILY SPORTS TRÄNING AW 2017: LÅT KLÄDERNA LYFTA DIN TRÄNING I HÖST
  Daily Sports känns igen på sina kreativa, egendesignade mönster och färger, matchande kombinationer och fokus på funktion. I höst inspireras de av naturen med nyckelfärgerna beige, himmelsblått, mango, plommon och svart.
 • Ebbot Lundbergs omtalade version av Lordes världshit ute nu
  Ebbot Lundberg släpper idag en egen version av Lordes hyllade världshit ​”Royals" finns ute över hela världen idag via Akashic Records/Cosmos Music
 • Erlaskolan Södras nya lokaler på Vrinnevi Park invigs med pompa och ståt
  Nu har Erlaskolan Södra flyttat in till nya lokaler på Vrinnevi Park i Norrköping. Den nya ytan är strax över 2 000 kvadratmeter och nyrenoverad med bland annat ett bibliotek och ett café samt goda möjligheter för utomhusaktiviteter ute i naturen i Vrinneviskogen. Skolan öppnades med pompa och ståt under en invigning där elever och personal för första gången fick se hur den nya skolan ser ut.
 • ​Nya rekord för internationella kurser och program
  Nationellt minskar antalet sökande till vårens internationella utbildningar på grundnivå med en procent, men Högskolan Kristianstad har fått 34 procent fler sökande har fått fler sökande i första i hand jämfört med i våras. Likaså minskar det nationella antalet sökande till internationella masterutbildningar med 14 procent, men även här ökar Kristianstad, med 26 procent.
 • KLONK är tillbaka på Malmö Live
  Imorgon lördag 19 augusti öppnar på nytt ljudkonstverket KLONK i Kuben på Malmö Live Konserthus. I Kuben finns en ny värld, ett annat universum där golv, tak och väggar förvandlats med ljud, ljus, färg och projektioner. Det är nästan som magi!
 • Cykla i motvind. En bankmans resa genom 1900-talet. Ny bok!
  Rune Barnéus skriver om resan från morfars hus i Glimåkra till universitetsstudier i Uppsala, inskolning i Skandinaviska Enskilda Banken, vd i Nordbanken och vidare till uppdrag för Världsbanken, missions i Baltikum och Ryssland, flytten till USA och återkomsten till Sverige – och allt som hände däremellan.
 • Tro som Format Norrköping under 500 år
  ”Tro som Format Norrköping” är en utställning av Svenska kyrkan i Norrköping som lyfter fram några av de trosriktningar som på olika sätt har påverkat Norrköping under enhetstiden och fram till idag. Premiär kl 15.00 den 1:e september i Stadsbiblioteket där utställningen kommer att finnas kvar till den 28:e. Den 26:e hålls också föreläsningen "Glipor i enhetsväven" kl. 13 i biblioteket.
 • Beslut om livstidsinvestering i Oskarshamn 3 positivt för svensk elförsörjning
  Styrelsen i OKG med Uniper som majoritetsägare, har idag beslutat att investera 865 Mkr på en säkerhetsuppgradering av kärnreaktorn Oskarshamn 3 (O3). Därmed skapas förutsättningar att leverera el med den moderna reaktorn efter 2020 då säkerhetssystemet ska vara installerat.
 • ​​Spadtag för nya Allaktivitetshuset i Skäggetorp
  Idag togs första spadtaget för nya Allaktivitetshuset i Skäggetorp som ska fungera som ett kreativt nav för kulturaktiviteter och skapa nya möten mellan Linköpingsbor. Huset är utformat i nära samråd mellan Lejonfastigheter och Linköpings kommun.
 • Flera falsklarm till förlossningsavdelningen i Falun
  Mot bakgrund av rapporteringen i media kring den kvinna som under våren/sommaren misstänks för att vid ett 30-tal tillfällen ringt in falsklarm till förlossningsavdelningar över hela landet så vill Landstinget Dalarna härmed bekräfta att kvinnan även varit i kontakt med förlossningsavdelningen i Falun.
 • DAILY SPORTS GOLF AW 2017 – FUNKTION FRAMFÖR ALLT
  Inom golf är funktion extremt viktigt, det har Daily Sports tagit fasta på när de designar golfkläder för kvinnor.
 • Companyexpense och Danske Bank automatiserar hantering av kvitton och utlägg
  Companyexpense och Danske Bank samarbetar för att ytterligare automatisera utlägg, kvitton och reseräkning för företagare. Detta genom en integration mellan Danske Banks företagskort och Companyexpense plattform för hantering av utlägg i tjänsten.
 • Pressinbjudan: Inför Harpsund - Centerpartiets och Nordeas chefsekonomer om det ekonomiska läget
  I slutet av september lägger regeringen fram sin höstbudget, vilken följs av skuggbudgetar från oppositionspartierna. Redan på torsdsag samlas regeringen på Harpsund för de traditionsenliga budgetförhandlingarna. Inför det håller Centerpartiet pressträff i riksdagen, där partiets chefsekonom Martin Ådahl och Nordeas chefsekonom Annika Winsth analyserar det ekonomiska läget i Sverige.
 • The Magnettes släpper dataspelslåt med Rocket Gaming.
  Rocket Gaming släpper låten "Pretty Bad Girl" med The Magnettes om spelet Bendy and the ink machine.
 • ​Lediga lokaler och mark samlade på ett ställe
  För att underlätta för företag att hitta lediga lokaler så har Alingsås kommun tecknat ett avtal med Objektvision. Genom avtalet kan man som fastighetsbolag i Alingsås kommun annonsera lediga lokaler och mark på Objektvisions hemsida. Informationen finns också tillgänglig på Alingsås kommuns hemsida.
 • DTM: Mattias Ekström till Zandvoort i mästerskapsledning
  I helgen har Mattias Ekström möjlighet att utöka sin ledning i DTM. Mästerskapet kommer till nederländska Zandvoort, där Ekström har vunnit fyra gånger tidigare. Ekström leder med sin Audi RS5 DTM och märkeskollegan René Rast ligger bara en poäng efter.
 • Björn Werner blir ny kulturchef på Göteborgs-Posten
  Nu är det klart att Björn Werner blir GP:s nya kulturchef i oktober när Ingrid Norrman går i pension. Han kommer senast från rollen som tillförordnad chefredaktör på kulturmagasinet Arena. Det här är den första rekryteringen att presenteras i GP:s satsning på lokal kvalitetsjournalistik.
 • VM-KVAL: Sverige går för gruppseger i avslutande match mot Slovakien
  ​Imorgon kl 16:00 spelar Sverige den avslutande matchen i VM-kvalet mot Slovakien. Matchen spelas i IFU Arena i Uppsala. Vinst är ett måste för att knipa gruppsegern och därmed få en bättre lottning i nästa kval. – Vi vill självklart vinna på hemmaplan men också ta revansch för bortaförlusten mot Slovakien, säger Viktor Gaddefors.

Leave a Comment