You are here

Pressmeddelande

Aktuella pressmeddelanden från Mynewsdesk

. Vill du publicera egna pressmeddelanden på Aktuellt.nu kontakta oss för mer information.

 • Tvångssteriliserade transpersoner bör få högre ersättning
  Regeringen har berättat att de transpersoner som tvångssteriliserats ska få skadestånd av staten. RFSL välkomnar att regeringen går vidare med skadeståndet som ska betalas ut till de personer som tvångssteriliserats då de ansökt om byte av juridiskt kön men anser att det belopp som föreslagits är för lågt i jämförelse med den kränkning som de tvångssteriliserade personerna utsatts för.
 • Feministiskt initiativ har antagit ny migrationspolitik
 • Vätternrundan lanserar arenatävlingen Vättern Bike Games
  ​Sveriges starkaste cykelarrangör Vätternrundan breddar sig och gör en storsatsning på nya cykelgrenar. Vättern Bike Games, som arrangeras för första gången den 6-8 oktober, blir en tredagarstävling med bland annat cykelcross, Cross Country och uppvisningar. Allt på en och samma arena. - Riktigt häftigt, säger Emil Linde, europamästare i XCE.
 • ​Vätternrundan lanserar arenatävlingen Vättern Bike Games
  Cykelcross, Cross Country (MTB) och Slopestyle. Det är några av grenarna när klassiska Vätternrundan i höst lanserar Vättern Bike Games, en helt ny arenatävling. - Det här är vårt sätt att utvecklas och möta en ny generation cyklister med nya, häftiga tävlingar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell.
 • Feministiskt initiativ har antagit ny säkerhetspolitik
 • Curling-VM: Lag Hasselborg till semifinal efter 8-5 mot Skottland
  Lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenhauer, Sofia Mabergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz är vidare i slutspelet och nu väntar semifinal mot Ryssland, 12:00, svensk tid.
 • Premiär på MaskinExpo för fullutrustad personalvagn
  ​​Även ett mobilt personalutrymme kan uppfylla alla krav på funktion och bekvämlighet – och mer därtill. Det visar personalvagnen 7MPW. Den fullutrustade vagnen premiärvisas av Rastvagn.se på årets MaskinExpo, den 18-20 maj.
 • Caroline Sjöholm på Arbetsförmedlingen har utnämnts till 2017 års bästa produktledare
  Vinnaren av 2017 års pris för bästa produktledare "The Golden Sock Award" är Caroline Sjöholm på Arbetsförmedlingen. Motiveringen är att Caroline på ett strukturerat och insiktsfullt sätt drivit produktledningsarbetet, i sin roll som ansvarig för produkter som vänder sig till Arbetsgivare i Sverige, med ett inspirerande engagemang och fokus tillsammans med sina medarbetare.
 • Ny försäkring för jakthunden
 • Ny serie tåliga entreprenadsläp på MaskinExpo
  ​Enkel lastning och transport av minimaskiner, multimaskiner och kompaktlastare betyder mycket för entreprenörens vardag. På årets MaskinExpo, den 18-20 maj, presenterar Bålsta Släpet en helt ny serie entreprenadsläp för just denna typ av maskiner.
 • Travronden blir sponsor till Speedrace – Campbell hederskusk
  Nu är det klart att Travronden blir ny huvudsponsor till Speedrace under elitloppssöndagen. Specialinbjuden av tidningen som hederskusk: John Campbell, 61. – Jag känner mig exalterad inför vad som väntar och det ska bli roligt att delta i "speedracet", säger legendaren.
 • Skoljobbsmässan 2017
  Skoljobbsmässan arrangeras i bankettsalen Clarion Hotel Sign 29 mars 2017, 12-19, Stockholm.
 • Ren kraft från Össjö
  Öresundskraft inviger nya vindkraftverk; kan producera el för 7000 elbilar.
 • ​C: Skapa fler stombussar och ge dem färgade körfält
  Idag, lördag, håller Centerpartiet i Stockholms län distriktsstämma. Ett av besluten som väntas tas är att arbeta för en kraftigt förbättrad busstrafik, med satsningar på snabbussar och egna körfält för samtliga stombusslinjer.
 • ​ Jonlund (L): Lyft fram baltstaternas kamp mot Sovjetkommunismen
  Staden borde ta chansen att berätta historien om baltländernas frigörelse från Sovjetkommunismen och Måndagsrörelsen, som ligger bakom skulpturen Frihetens källa på Norrmalmstorg. Det föreslår Liberalerna i kulturnämnden som föreslår att ett informationsmaterial sätts upp vid statyn.
 • Save my child from the the US and NATO:s inhuman techniques
  My grandfather used to work for the US Staybehind in Sweden. For several reasons, there was a human trade deal set up with the Germany and Russia, stating that a descendant was to be extradited to Russia. The US and NATO agrees to protect this descendant, but only if he/she pays by working for the Staybehind. They use mind control and inhuman techniques to control people, even children.
 • ​The Half får Unga Filmjuryns pris 2017
  Unga Filmjuryn, i år från klass 8C på Västra Hamnens skola i Malmö, har utsett bästa ungdomsfilm på BUFF 2017. Vinnare är filmen The Half.
 • Hunt For The Wilderpeople får Barnfilmpriset 2017
  Filmen Hunt For The Wilderpeople av regissören Taika Waititi är årets vinnare av Malmö stads barnfilmpris under barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF. Priset delas ut för sextonde året i rad och prissumman är 100 000 kr. Juryn har också beslutat att ge ett särskilt omnämnande till skådespelerskan Linnea Skog, för hennes fantastiska gestaltning i filmen Little Wings.
 • Psykiatrin förväxlar hjärnskador med eufori
  Den korta period av konstlad eufori som kan uppstå efter elchocker är känd inom neurologin. Alla hjärnskador producerar i stort sett samma symtom. Man kan lika väl slå patienten med en klubba i huvudet eller koppla in henne direkt till väggurtaget. Medan neurologerna är starkt oroade, använder dock psykiatrikerna fenomenet som levebröd och påstår att det botar depressioner.
 • Dubbel seger för Dahlström i Myrkdalen.
  Emma Dahlström från Torsby vann idag världscuptävlingen i Big Air i norska Myrkdalen. Med denna seger har hon även säkrat vinsten i den totala världscupen 2017.

Leave a Comment